שבוע 36

כל המידע על מה שקורה לך ולעובר בזמן שבוע 36 להריון - בדיקות הריון, תזונת הריון וטיפים לאמא שבדרך. שבועות הריון: שבוע 36

מה עובר עלייך: שבוע 36

בשבוע 36 תינוקך ממשיך להתפתח וצונח מעט במורד האגן, דבר זה מקל על נשימתך, אך מנגד, הוא לוחץ על שלפוחית השתן שלך. החל משבוע זה ולאורך כל החודש שנותר לך עד הלידה תחושי תנודות ברמת האנרגיה שלך - פעם תחושי עייפות ופעם אחרת תהיי אנרגטית.

ההורמונים האופייניים לתקופת ההריון אמורים בין היתר להכין את גופך ללידה, הם מרככים ומרפים את הרקמות שלך וכך יהיה לך קל יותר לשחרר את התינוק. זה הזמן לפנק את עצמך בעיסוי, לעבוד קצת על שרירי האגן, להירגע באמבט חם ולאגור הרבה סבלנות ואנרגיות לקראת החודש האחרון של ההריון.

בשלב זה יתכן מאוד שאת חשה בהתכווצויות ברחם. את בוודאי כבר יודעת שאין מדובר בצירים, אלא בצירים מדומים - צירי ברקסטון היקס. כמו כן, עליך לשים לב לכל תופעה חריגה ולפנות לרופא אם קיימת תופעה כזו. בשבועות אלה לרוב מתקבע המצג של העובר, ואם הוא במצג עכוז כעת - הסיכוי שיתהפך ספונטנית למצג ראש הוא נמוך.


מה עובר על העובר: שבוע 36

התינוק שלך שוקל כבר בסביבות 2.3 ק"ג ואורכו כ-45 ס"מ. בשלב זה אמור התינוק להיות כבר במצג ראש, כלומר, עם הראש כלפי מטה. במידה והוא לא התהפך למצג זה יש לכך השלכות על הלידה ויתכן אף שתצטרכי לעבור לידה קיסרית. ישנן מספר סיבות לכך שעובר לא מתהפך בזמן: האחת, השליה שלך נמוכה יחסית ואינה מאפשרת התהפכות קלה, השנייה, הרחם שלך נמצא בסטייה כלשהי הצידה, השלישית, יתכן שיש לך עודף במי שפיר, דבר שמקשה על התינוק להתייצב ועשוי אף לגרום ללידה מוקדמת.

בנוסף, עובר במצג עכוז היא תופעה נפוצה אצל נשים לאחר מספר רב של לידות. מעקב ההריון ובדיקות האולטראסאונד נועדו בין היתר לזיהוי מקרים כאלו. החדשות הטובות: יש כיום שיטות רבות לעידוד היפוך העובר. למידע על השיטות להיפוך עובר היכנסי לכתבה: הכל על היפוך עובר

בשבוע 36 החניכיים של התינוק מוכנות כבר ליניקה והמבנה שלהן מתאים ליציאת שיניים מספר חודשים לאחר הלידה. התינוק שלך כבר מפתח אינסטינקטים שילוו אותו כל חייו, הוא כבר התרגל לעצום את עיניו כשהוא ישן ולפקוח אותן בזמן ערות.


מעקב הריון, בדיקות הריון: שבוע 36

בדיקות המעקב שמבוצעות בשלב זה הן בדיקת ספירת דם על מנת לבדוק רמת המוגלובין, בדיקת שתן כללית ותרבית ועוד. במקביל יש לבצע בדיקה וגינלית על מנת לבדוק את צוואר הרחם, מרקמו וההתרחבות שלו בהתאם לשבוע ההריון.

יתכן שבשלב זה יערוך לך הרופא בדיקת GBS המומלצת בין שבוע 35 ל-37, בדיקה זו נועדה לאתר חיידק מסוג סטרפטוקוקוס המצוי לעתים בנרתיק והסכנה היא שהתינוק ידבק בחיידק בזמן הלידה. הטיפול בחיידק סטרפטוקוקוס נעשה על ידי מתן אנטיביוטיקה דרך הווריד במהלך הלידה, במידה והיולדת ילדה ללא קבלת טיפול, התינוק יטופל באנטיביוטיקה עם לידתו. כמו כן, מומלץ בתקופה זו לבצע בדיקת אולטרה-סאונד לשם הערכה ביומטרית אחרונה ובדיקת משקל הילוד לפני לידה.


לשבוע 37


* המידע המופיע כאן אינו מהווה המלצה לנקיטת הליך רפואי כזה או אחר. כל המסתמך על המידע המוצג עושה זאת על אחריותו בלבד. הגלישה בכפוף לתנאי השימוש באתר